mensen

Een hub is niets zonder haar mensen. Ontmoet de creatieve, inspirerende en sociaal betrokken professionals die Lola Lik maken tot een dynamische en gezellige locatie.

LOLA

LOLA (Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam) stopt de leegstand en benut panden voor maatschappelijke initiatieven. LOLA is een samenwerking van o.a. de volgende organisaties; Vrije Ruimte, Lokale Lente, Culturele Stelling van Amsterdam, MidWest, Ik Geef om de Jan Eef, Urban Resort en Stipo. Samen maken deze organisaties op meerdere plekken ruimte voor maatschappelijke initiatieven.

Read more

Stadsboeren

Stichting Stadsboeren geeft met mobiele moestuinen tijdelijke invulling aan leegstaande plekken in Amsterdam. Deze bakken worden verhuurd aan Amsterdammers en hebben een groene, sociale en educatieve functie in de stad.

Read more

Startup Kitchen

In de voormalige productiekeuken van de Bijlmerbajes opent ondernemer Jay Asad uit Syrië de Startup Kitchen.

Read more

Refugee Company

Het uitgangspunt van Refugee Company is ‘empowerment’. Refugee Company gelooft dat de integratie van vluchtelingen het beste tot stand komt door ze meteen een plek in de maatschappij te geven.

Read more

Taartrovers

De Taartrovers gaan een taartenbakkerij en thee- en limonade schenkerij in de Taartrovers Keet op de binnenplaats van Lolalik runnen samen met kinderen en ondersteund door volwassenen die in en rond het AZC wonen.

Read more

Waarmakers

Waarmakers geeft betekenis aan het sociale en duurzame hart van bedrijven door nieuwe benaderingen in productinnovatie en ontwerp.

Read more

Freeke & Monster

Wij zijn advocaten en mediators, in het strafrecht maar ook in andere rechtsgebieden. We pionieren op het gebied van onze rechtsbijstand, door onze cliënten onconventionele maar duurzame oplossingen te bieden. Bijvoorbeeld coaching op het gebied van (zelf)vergeving.

Read more

Favela Painting Foundation

De Favela Painting Foundation vernieuwt stedelijke ruimtes door ze samen met lokale bewoners te transformeren naar inspirerende en kleurrijke kunstwerken van monumentale allure.

Read more

Solar World Cinema

“Watching film with people from another background will change the space around you and the connection you have to the people whom you watching with.”

Read more

Lab20

Peter en Patricia van Lab20 presenteren Culturelab, een nieuw cultureel platform met een diverse agenda vol muziek, dans en uitgaan voor studenten en jonge professionals.

Read more

Mercurio Coop

Mercurio Coop is een coöperatie die optreedt als intermediair voor freelancers. Hun voornaamste doel is het koppelen van freelancers aan interessant werk en haar leden te begeleiden in grensverleggende ontwikkelingen in hun werkveld.

Read more

Tom Heringa

Tom werkt met geluidstechniek; montage, opname en mixen. Daarnaast werkt hij als DJ en als consultant op het gebied van evenementen.

Read more

Ageethe // Pixelpolly

Ageethe maakt kunst en kleding. Haar werk ontstaat vanuit de kleurrijke geest die zich Pixelpolly noemt. Ze helpt nieuwe nederlanders met naai, brei en haakwerkzaamheden waar nodig.

Read more

Gluklya

Utopian Unemployment Union of Amsterdam brengt migranten, kunstenaars en instellingen samen om een pilot te ontwikkelen voor een nieuw soort project dat bestaat op de kruising van kunst, economie, progressieve pedagogie en de sociale wetenschappen.

Read more

Clarinde Wesselink & Clementine van der Bent

Creative friends: performance- en beeldend kunstenaar Clarinde Wesselink en fotograaf en documentairemaker Clementine van der Bent.

Read more

TopTaal

Toptaal is een Nederlandse Taal- en Inburgeringsinstituut. Ze helpen nieuwkomers succesvol te integreren door aan kleine, homogene groepen taallessen op hun eigen niveau en leersnelheid aan te bieden.

Read more

Bajes Radio

Bajes Radio is een online community radio station wat uitzendt vanuit Lola Lik, de voormalige Bijlmerbajes. We draaien muziek vanuit de hele wereld met een focus op wat gebeurt in Amsterdam en wat de nieuwe groep Amsterdammers ons te te bieden heeft.

Read more

Nick Aldewereld

Nick helpt bedrijven meer omzet en klanten te maken met Sales/Business Strategie, Social Media Marketing en Sales Consultancy.

Read more

Gender Talent

Bij Gender Talent begeleiden ze transgenders naar werk en trainen werkgevers in genderdiversiteit.

Read more