Warning: Trying to access array offset on value of type int in /domains/lolalik.nl/DEFAULT/wire/core/Pages.php on line 178

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /domains/lolalik.nl/DEFAULT/wire/core/Pages.php on line 178

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /domains/lolalik.nl/DEFAULT/wire/core/Pages.php on line 178
lola lik | mensen

mensen

Een hub is niets zonder haar mensen. Ontmoet de creatieve, inspirerende en sociaal betrokken professionals die Lola Lik maken tot een dynamische en gezellige locatie.

Peper.Click

Improving websites and social media is what Jan & Nick are good at. We optimize websites and social media for better searchability, user friendliness and targeting.

Read more

Refugee Talent Hub

De Refugee Talent Hub is een digitaal platform voor vluchtelingtalenten. Wij geloven dat iedereen een talent heeft en dat dit gezien moet worden. Wij maken talent zichtbaar voor bedrijven.

Read more

Taartrovers

De Taartrovers runnen een taartenbakkerij op de binnenplaats van Lolalik, samen met kinderen en ondersteund door volwassenen die in en rond het AZC wonen. De keet is geopend op woensdag, vrijdag en zondag van 11:00-17:30.

Read more

Beste Nieuwkomer

Beste Nieuwkomer gelooft in de kracht van nieuwkomers. Ons doel is een samenleving te creëren waarin nieuwkomers worden gezien als verrijking voor de maatschappij.

Read more

Tijdelijk Museum

Het Tijdelijk Museum is een initiatief van Nathalie Faber (curator) en Claartje Kortbeek (producer) van 60 Layers of cake foundation. Elk uur worden er rondleidingen gegeven door jonge Amsterdammers en nieuwkomers.

Read more

The Movement Hotel

The Movement Hotel is een tijdelijk hotel project dat gerund wordt door nieuwkomers. Gasten kunnen op een unieke wijze verblijven in de Bijlmerbajes gevangenis.

Read more

NoHarm

NoHarm is een eenmansonderneming waarin schrijven centraal staat. Wil je graag je verhaal of idee geschreven zien dan zorgt Harm hiervoor. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan het schrijven van verhalen.

Read more

Implacement Projecten

Implacement Projecten is een bedrijf met ervaren professionals, coaches en begeleiders. Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een stap verder. In opdracht van de Gemeente Amsterdam voeren wij het traject Taalverwerving en Oriëntatie voor Vluchtelingen (TOV) uit, betrekking hebbende op gezondheid, oriëntatie op de stad en de participatieverklaring.

Read more

Boksschool Bijlmerbajes

De naam behoeft geen introductie; een kickboksschool in de kelder van Lola Lik gepresenteerd door vijf zeer fanatieke dames!

Read more

Studio Kamerbeek

In 1990 studeerde Annebell Kamerbeek af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht faculteit Kunst en Vormgeving, studierichting Autonome Vormgeving, specialisatie schilderen. Al meer dan 20 jaar is zij werkzaam in de kunst en toegepaste vormgeving.

Read more

Buro jan-ZE

Buro jan-ZE is een hub van ‘wissellendevormensamenstelling’ dat zich bezig houdt met de vraag: Hoe lang is een gedachte?

Read more

LOLA

LOLA (Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam) stopt de leegstand en benut panden voor maatschappelijke initiatieven. LOLA is een samenwerking van o.a. de volgende organisaties; Vrije Ruimte, Lokale Lente, Culturele Stelling van Amsterdam, MidWest, Ik Geef om de Jan Eef, Urban Resort en Stipo. Samen maken deze organisaties op meerdere plekken ruimte voor maatschappelijke initiatieven.

Read more

TopTaal

Toptaal is een Nederlandse Taal- en Inburgeringsinstituut. Ze helpen nieuwkomers succesvol te integreren door aan kleine, homogene groepen taallessen op hun eigen niveau en leersnelheid aan te bieden.

Read more

Nick Aldewereld

Nick helpt bedrijven meer omzet en klanten te maken met Sales/Business Strategie, Social Media Marketing en Sales Consultancy.

Read more

Stadsboeren

Stichting Stadsboeren geeft met mobiele moestuinen tijdelijke invulling aan leegstaande plekken in Amsterdam. Deze bakken worden verhuurd aan Amsterdammers en hebben een groene, sociale en educatieve functie in de stad.

Read more

Bajes Radio

Bajes Radio is een online community radio station wat uitzendt vanuit Lola Lik, de voormalige Bijlmerbajes. We draaien muziek vanuit de hele wereld met een focus op wat gebeurt in Amsterdam en wat de nieuwe groep Amsterdammers ons te te bieden heeft.

Read more

Tom Heringa

Tom werkt met geluidstechniek; montage, opname en mixen. Daarnaast werkt hij als DJ en als consultant op het gebied van evenementen.

Read more

Gluklya

Utopian Unemployment Union of Amsterdam brengt migranten, kunstenaars en instellingen samen om een pilot te ontwikkelen voor een nieuw soort project dat bestaat op de kruising van kunst, economie, progressieve pedagogie en de sociale wetenschappen.

Read more

Ageethe // Pixelpolly

Ageethe maakt kunst en kleding. Haar werk ontstaat vanuit de kleurrijke geest die zich Pixelpolly noemt. Ze helpt nieuwe nederlanders met naai, brei en haakwerkzaamheden waar nodig.

Read more

Freeke & Monster

Wij zijn advocaten en mediators, in het strafrecht maar ook in andere rechtsgebieden. We pionieren op het gebied van onze rechtsbijstand, door onze cliënten onconventionele maar duurzame oplossingen te bieden. Bijvoorbeeld coaching op het gebied van (zelf)vergeving.

Read more

Solar World Cinema

“Watching film with people from another background will change the space around you and the connection you have to the people whom you watching with.”

Read more

Startup Kitchen

In de voormalige productiekeuken van de Bijlmerbajes opent ondernemer Jay Asad uit Syrië de Startup Kitchen.

Read more

Mercurio Coop

Mercurio Coop is een coöperatie die optreedt als intermediair voor freelancers. Hun voornaamste doel is het koppelen van freelancers aan interessant werk en haar leden te begeleiden in grensverleggende ontwikkelingen in hun werkveld.

Read more

Clarinde Wesselink & Clementine van der Bent

Creative friends: performance- en beeldend kunstenaar Clarinde Wesselink en fotograaf en documentairemaker Clementine van der Bent.

Read more

Lab20

Peter en Patricia van Lab20 presenteren Culturelab, een nieuw cultureel platform met een diverse agenda vol muziek, dans en uitgaan voor studenten en jonge professionals.

Read more

Favela Painting Foundation

De Favela Painting Foundation vernieuwt stedelijke ruimtes door ze samen met lokale bewoners te transformeren naar inspirerende en kleurrijke kunstwerken van monumentale allure.

Read more

Waarmakers

Waarmakers geeft betekenis aan het sociale en duurzame hart van bedrijven door nieuwe benaderingen in productinnovatie en ontwerp.

Read more

Refugee Company

Het uitgangspunt van Refugee Company is ‘empowerment’. Refugee Company gelooft dat de integratie van vluchtelingen het beste tot stand komt door ze meteen een plek in de maatschappij te geven.

Read more